/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Cod portocaliu de rujeolă: Au fost confirmate peste 140 de cazuri

missing
21 august 2018, ora 18:19

Potrivit instituției, doar în luna august au fost înregistrate 168 cazuri de boală, dintre care 105 confirmate și 63 cazuri suspecte. Teritoriile afectate de rujeolă în ultima săptămână sunt: Ceadîr-Lunga, Vulcănești, Ungheni, Taraclia, Cahul și Hîncești.

Amintim că, luni Ministrul sănătății, Svetlana Cebotari, a declarat cod portocaliu de rujeola în țară. Focarul a izbucnit la începutul lunii august, după ce un copil din Ceadâr Lunga, întors infectat dintr-o vizită din Ucraina, în perioada de incubație s-a aflat la tabăra de odihnă din satul Morenii Noi, Ungheni, cu aproape o sută de persoane, majoritatea din raioanele de sud ale țării.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram