Protestul mișcării #ACUM de duminică, „pus în pericol” de Maia Laguta. Aceasta vrea PMAN doar pentru ea

DSC_3186-620×349

Maia Laguta vrea să organizeze o manifestație pe data de 26 august și contestă dreptul mișcării de rezistență națională ACUM de a desfășura în PMAN un miting.

Potrivit site-ului primăriei, pe 26 august în PMAN s-au depus cel puțin 4 cereri prealabile. Una din organizații este A.O „Credință Patriei” care vor să organizeze o manifestație de „promovare a valorilor național-patriotice”, unde se prevăd 6000 de participanți.

O altă cerere a venit de la Aurel Bucureanu, Alexei Frolkop și Svetlana Șandovskaia împotriva ridicării prețurilor la combustivil și revenirea acestora la 14-15 lei pentru un litru. Aceștia au indicat că vor participa 1000 de participanți.

Ultima cerere este de la ONG Salvgardare despre care se știe că este condusă de Maia Laguta care vor să organizeze „o acțiune socială” de 1000 de persoane. Laguta a menționat că „s-a alăturat grupului lui Bucureanu” și vor organiza cu aceștia acțiunea de protest în comun.

Pe lângă aceasta, o altă cerere este de la PLDM din numele mișcării #ACUM, care a indicat că vor organiza un miting și marș unde vor fi 30 de mii de persoane.

Ultima cerere este din partea Ministerului Culturii, în contextul manifestațiilor programate cu ocazia Zilei Independenței.

Potrivit reprezentanților primăriei, prioritate în acest sens grupurile conduse de Aurel Bucureanu și Maia Laguta au prioritate, întrucât nu au ajuns la un numitor comun cu mișcarea #ACUM, întrucât aceștia au depus primii cerere la primărie.

Totuși, potrivit primăriei Chișinău, autoritățile nu pot interzice drepturile cetățenilor la protest, iar manifestațiile pot fi organizate în același loc, menționând că „autoritățile vor asigura ordinea”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente