Atacantul moldovean, Virgiliu Postolachi, a primit cetățenia română și va putea juca pentru naționala Română de fotbal

2384324-49585250-2560-1440-920×517

Atacantul moldovean, Virgiliu Postolachi, a primit cetățenia română și va putea juca pentru naționala Română de fotbal. Federația Română de fotbal a făcut toate demersurile necesare pentru ca atacantul echipei Paris Saint-Germain să poate evolua pentru naționala de peste Prut.

În vârstă de 18 ani, atacantul moldovean a refuzat să evolueze pentru Moldova și Franța, manifestându-și intenția pentru a juca în prima reprezentativă a țării noastre. Oficialii FRF s-au activat, conștienți că e vorba de un tânăr de mare viitor, iar toate demersurile necesare au avut sorți de izbândă, scrie digisport.ro.

„Cererea de redobândire a cetățeniei române a fost aprobată prin Ordinul Președintelui Autorității Naționale pentru Cetățenie nr. 1086/P/20.08.2018. Urmează ca titularul să primească din partea Autorității Naționale pentru Cetățenie comunicarea privind depunerea jurământului de credință față de România care se va face prin scrisoare recomandată, la adresa de domiciliu/reședință”, au spus reprezentații Autorității Naționale pentru Cetățenie prin intermediul unui document remis către CANCAN.

Atacantul moldovean de 18 ani a revenit în atenţia Federaţiei Române de Fotbal, care face tot posibilul pentru a-l naturaliza pe cel care a fost desemnat de L’Equipe cel mai bun jucător al meciului PSG-Atletico Madrid câștigat de echipa franceză, după reușita lui Postolachi din minutul 92.

La vârsta de 18 ani, Postolachi se poate lăuda cu două titluri de campion al Franței, cu U17 în sezoanele 2015-2016 și 2016-2017. Fotbalistul, care a fost cooptat de către scouterii celor de la PSG încă de acum cinci ani, din vara lui 2013, a reușit o „dublă” în finala campionatului francez, dintre PSG U17 și AS Monaco U17, scor 3-0, disputată la data de 3 iunie 2017.

În timpul sezonului trecut, Postolachi a fost promovat la U19, unde a fost iar extrem de apreciat. Tocmai de aceea, Virgili a fost utilizat și în șase partide ale francezilor din Youth Champions League reușind să marcheze și două goluri, pe terenul celor de la Glasgow Rangers și al lui Bayern Munchen. În partea a doua a jucat și pentru echipa a doua a lui PSG, angrenată în „Național 2”, echivalentul Ligii 4 în România.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente