(video) O femeie spune că nu a primit ajutor medical imediat, după ce a căzut într-un tub al aquaparkului de la Sociteni. Reacția administrației

uuu

O locuitoare a municipiului Chișinăului descrie într-o postare pe pagina sa de Facebook cum și-a fracturat clavicula în timp ce a căzut într-un tub al aquaparkului din localitatea Sociteni. Aceasta ar fi așteptat 40 de minute până sa vină medicul local. Pe de altă parte, reprezentanții aquaparkului au declarat pentru #diez că femeia a refuzat primul ajutor. Mai mult, potrivit acestora, femeia s-ar fi aflat în stare de ebrietate.

„Vreau să atrag atenția la acest business criminal. Pe data de 18 august am plecat cu copilul meu în aquaparkul Sociteni, acolo unde am dorit să-i dăruiesc o odihnă plăcută. Fiind pe al patrulea tobogan, am fost aruncate din colacul de cauciuc într-o țeavă unde am căzut cu toată greutatea mea pe claviculă. În acea clipă nu bănuiam că este o fractură de claviculă cu deplasare. Am simțit o durere infernală pe care nu o pot descrie cu propriile cuvinte. Această publicare nu e despre asta, ci e despre o neglijența criminală și despre lipsa de securitate”, accentuează femeia.

În continuare femeia scrie că: „Am căutat mult medicul, eram trimiși dintr-o parte în alta, eu îi rugam doar un lucru – să-mi injecteze medicamente antidurere și să cheme ambulanța, deoarece nu aveam telefonul cu mine. Peste 40 de minute a venit o „pseudo doctoră”. Cu niciun gram de compasiune a început să pregătească injecția. Însă, văzând cum ea face asta, am înțeles că nu are nimic în comun cu medicina și am rugat-o să-mi dea mie seringa pentru a o aplica de sine stătător. Știți ce era acolo? „Dimedrol”. Alte medicamente nu erau. Cine verifică conținutul husei medicale în aceste locuri? Cine se face responsabil?”, relatează femeia.

„Medicii de la ambulanță mi-au zis că ei vin zilnic în acest parc și nimeni nu poate influența închiderea lui.” Mai mult decât atât, femeia spune că vrea să obțină cât mai multă informație despre numărul de victime al acestui aquapark și va încerca să „trezească” societatea, să se solidarizeze și chiar să inițieze o chemare în judecată colectivă”, conchide Anghelina Juleva.

Am contactat reprezentanții aquaparkului „AquaMagic” pentru a afla care este poziția administrației. La telefon ni s-a spus că este un neadevăr precum că femeia a așteptat 40 de minute ca să vină medicul: „Doamna nu a dorit să i se acorde primul ajutor. Medicul nostru s-a apropiat în 5 minute, a încercat să-i acorde primul ajutor, însă vizitatoarea a refuzat, deoarece medicul nostru nu vorbește limba rusă. Doamna se afla în stare de ebrietate”.

De asemenea, Mihaela, administratoarea „AquaMagic”, ne-a declarat că la ei nu au fost înregistrate vreodată cazuri de traumatisme grave atât la copii, cât și la maturi: „Nu am avut cazuri în care copiii sau maturii să se traumatizeze la noi în aquapark.” Pe site-ul aquaparkului se menționează că acesta este „primul parc acvatic din ţară construit după toate standardele internaţionale, conceput de cei mai buni arhitecţi şi designeri europeni”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente