Pericol excepțional de incendiu. Cu ce recomandări vine Serviciul Hidrometeorologic de Stat

11639770-920×498

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prelungit codul galben de caniculă în centrul și sudul țării până pe 21 august. La fel, anunțând pericol excepțional de incendiu pentru perioada 20-24 august.

În perioada menționată, în raioanele centrale și de sud, temperatura maximă a aerului va atinge valori de 33°C. Astfel, pe o mare parte a teritoriului țării se prevede pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural și amenințare de incendiu a fâșiilor forestiere și a culturilor agricole.

Riscuri:

#este posibilă aprinderea culturilor agricole, depozitelor de furaje, zonelor cu vegetaţie forestieră, locuinţelor şi anexelor gospodăreşti.

Se recomandă:

#evitarea utilizării focului deschis în apropierea locuinţelor, anexelor gospodăreşti şi a depozitelor de furaje, pe terenuri acoperite de vegetaţie uscată, mai ales atunci când sunt amplasate în apropiere de păduri, plantaţii sau obiective cu risc ridicat de incendiu;

#restricţionarea efectuării lucrărilor care creează condiţii favorizante pentru producerea de incendii prin degajări de substanţe volatile sau supraîncălziri excesive.

cod galbem canicula incendiu

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente