Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Ce pedeapsă riscă polițistul care…

Ce pedeapsă riscă polițistul care în iunie, curent, a împușcat mortal un tânăr de 20 de ani

Foto: facebook.com/bazinlaguna/

Șeful Serviciului poliţie criminală al Inspectoratului de poliţie din Hânceşti, care la 21 iunie, curent, a împușcat mortal un tânăr de 20 de ani, va compărea pe banca acuzaţilor. Procuratura municipiului Chişinău a finalizat şi transmis în judecată cauza penală de învinuire. Dacă va fi găsit vinovat, polițistul riscă până la 15 ani de închisoare. 

Împreună cu poliţistul, pe banca acuzaţilor va compărea şi proprietarul complexului de agrement în care s-a produs tragedia din noaptea spre 21 iunie, acesta fiind acuzat de complicitate la crimă. Dacă va fi găsit vinovat, poliţistul, care a fost suspendat din funcţie, riscă până la 15 ani de închisoare pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu, aplicarea armei de foc şi omorul intenţionat al unui tânăr, iar proprietarul localului ar putea să petreacă următorii 6 ani după gratii.

Cazul a avut loc în noaptea spre 21 iunie curent, când trei tineri au decis să se răcorească în piscina unui complex de agrement, în afara orelor de program şi fără a cere permisiunea administraţiei.

Proprietarul centrului de agrement a sesizat de mai multe ori poliția în privința acțiunile de huliganism care au loc pe teritoriul centrului și a solicitat intervenția poliției. În acea noapte însă, potrivit adjunctului procurorului general, proprietarul centrului de agrement și șeful-adjunct al Poliției criminale a Inspectoratului de Poliție Hâncești au supravegheat zona, iar în momentul când ar fi suprins tinerii, ar fi efectuat câteva împușcături în aer, dar și în direcția tinerilor care încercau să părăsească în grabă piscina. Una dintre împușcături, care ar fi fost efectuată de angajatul poliției, a fost mortală pentru unul dintre tineri.

„Procurorii au constatat că cei doi au folosit armele chiar dacă nu exista un pericol iminent pentru securitatea acestora, întrucât nicio persoană aflată pe teritoriul localului nu era înarmată ca să prezinte pericol. Astfel, unul dintre cei trei tineri care se scăldau în acea noapte în bazin a fost grav rănit, decedând la scurt timp. În aceiaşi zi, poliţistul şi proprietarul centrului de agrement au fost reţinuţi şi până în prezent se află în arest preventiv”, se arată într-un comunicat al Procuraturii Generale.

Potrivit legislaţiei în vigoare, cauza penală de învinuire a celor doi inculpaţi a fost expediată pentru examinare Judecătoriei Hânceşti. Concomitent, pentru a asigura caracterul obiectiv, operativ şi imparţial în cadrul examinării respectivei cauze penale, Procurorul General, Eduard Harunjen a înaintat astăzi Curţii Supreme de Justiţie un demers cu solicitarea de a strămuta examinarea acestei cauze penale către o altă instanţă de judecată de acelaşi nivel.

Citiți și: