Un fost poliţist, care şi-a ucis soţia şi a aruncat-o la tomberon, condamnat la 13 ani închisoare

Bărbatul, care în primăvara acestui an şi-a omorât fosta soție și i-a aruncat cadavrul la gunoi, a fost condamnat pentru omor premeditat, săvârşit cu o deosebită cruzime, la 13 ani închisoare. Acesta şi-a recunoscut integral vinovăția şi a solicitat judecarea cauzei în procedură simplificată.

Cadavrul femeii a fost găsit de către un măturător, în dimineaţa zilei de 13 martie 2018, într-o geantă din apropierea tomberoanelor de pe strada Suceviţa din sectorul Buiucani al capitalei.

În urma investigațiilor s-a stabilit că inculpatul și-a strangulat fosta soție, în vârstă de 29 ani, în timp ce aceasta dormea.

Ulterior, pentru a ascunde urmele infracțiunii, a plasat cadavrul fostei soţii într-o geantă și asigurându-se că nu va fi depistat de nimeni, l-a dus la gunoi.

Făptaşul a fost reţinut la scurt timp şi până la sentinţă s-a aflat în arest preventiv. Individul a activat anterior în cadrul Poliției de Frontieră, iar victima – în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Sentinţa este cu drept de atac.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.