49 de milioane de lei pentru reparația în grădinițe. Câte instituții au fost reparate și ce nereguli s-au depistat

codreanu1

Suma alocată pentru lucrări de raparație în grădinițe în 2018 este de 4 ori mai mare decât în anii precedenți. Astfel, pentru acest an au fost preconizate 49 de milioane de lei. Despre aceasta a declarat primarul interimar, Ruslan Codreanu, în cadrul ședinței operative a municipiului Chișinău.

„În această perioadă s-au realizat lucrări de reparație în 61 de blocuri alimentare, pentru care s-au cheltuit aproximativ 11, 5 milioane de lei. În același timp, au fost reparate 90 de blocuri sanitare, și 20 de acoperișuri. De asemenea, s-au procurat uși și ferestre pentru 16 grădinițe, s-au efectuat lucrări de reparații în 12 spălătorii, 6 punte medicale și 48 de pavilioane, iar în 60 de grădinițe a fost restabilit iluminatul”, a declarat Ruslan Codreanu.

În același timp, un grup de lucru a efectuat vizite de studiu în 20 grădinițe. Potrivit specialiștilor, în majoritatea grădinițelor nu lucrează hotele, iar procesul de achiziții nu se realizează corespunzător. Mai mult, în unele instituții lucrările de reparație au depășit termenul limită.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Stela Televca
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente