/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Petiție online: Profesorii colectează semnături pentru majorarea salariilor

missing
19 august 2018, ora 11:11

„Salariile trebuie să fie majorate de urgență, chiar în următoarele luni, până nu am ajuns la declinulul și degradarea totală a educației în Republica Moldova. La momentul actual, salariul de funcție al unui pedagog cu studii superioare constituie 3289 lei, iar a personalului non-didactic 1170 lei, iar candidații noi la funcțiile respective refuză să se mai angajeze, atunci când aud de astfel de salarii”, se scrie în textul petiției.

În același timp, în petiției se precizează că personalul non-didactic are salarii extrem de mici, care nu acoperă nici minimul de existență, iar posturile respective rămân a fi vacante luni sau chiar ani de zile. Situație, care potrivit autorilor petiției, se atestă în toate instituțiile din țară ceea ce creează riscuri sporite pentru sănătatea și securitatea copiilor.

Pedagogii au identificat și surse financiare pentru majorarea cerută, astfel potrivit lor ar putea fi utilizații banii destinații construcției Arenei Chișinău (200 milioane de MDL), deblocarea asistenței UE – 100 mil EUR, întoarcerea miliardului furat ș.a.

Semnăturile vor fi colectate până pe data de 5 septembrie, iar ulterior vor fi depuse la guvern. Doritorii de a semna petiția o pot face AICI.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram