Atac cibernetic la Apple comis de un adolescent din Australia. Compania susţine că datele clienţilor „nu au fost compromise”

19 august 2018, ora 09:46

Tânărul 16 ani a accesat fişiere de 90 de gigabytes (GB) şi a intrat în sistem de mai multe ori pe parcursul unui an din casa lui aflată în suburbiile din Melbourne, scrie ziarul The Age, preluat de BBC.

Potrivit rapoartelor, băiatul a stocat documentele într-un dosar numit „hacky hack hack”.

Apple insistă asupra faptului că securitatea niciunui client nu a fost compromisă, însă rapoartele Age arată că băiatul ar fi accesat conturile clienţilor.

Într-o declaraţie adresată BBC, Apple a declarant că „protejăm vigilent reţelele noastre şi avem echipe dedicate de profesionişti în domeniul securităţii informaţiilor care lucrează pentru a detecta şi a răspunde la ameninţări.

În acest caz, echipele noastre au descoperit accesul neautorizat, l-au împiedicat şi au raportat incidentul autorităţilor de aplicare a legii. Considerăm securitatea datelor utilizatorilor noştri ca fiind una dintre cele mai mari responsabilităţi ale noastre şi dorim să ne asigurăm clienţii că în niciun moment în timpul incidentului, datele lor personale nu au fost compromise”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram