/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Primul summit Merkel - Putin după anexarea Crimeei de către Rusia

19 august 2018, ora 09:52

Merkel a afirmat că Ucraina trebuie să joace în continuare un rol în aprovizionarea Europei cu gaze din Rusia şi după ce o parte din transportul gazelor va fi preluat de viitoarea magistrală Nord Stream 2. Ea a menţionat că va discuta cu oaspetele său şi despre relaţiile cu Iranul, despre situaţia din Ucraina şi cea din Siria.

Putin şi-a exprimat speranţa că o misiune ONU în Ucraina ar putea contribui la pacificarea ţării. În dialogul din trecut cu cancelarul german pe tema conflictului din estul Ucrainei, liderul de la Kremlin a reprezentat poziţia rebelilor pro-ruşi, reaminteşte DPA.

Preşedintele Rusiei a cerut suplimentarea asistenţei umanitare pentru Siria şi a descris fluxul de migranţi sirieni către Europa ca pe o “povară enormă”. Merkel, aflată alături de Putin când acesta a făcut apelul respectiv, a fost criticată atât în Germania, cât şi în cadrul Uniunii Europene, după ce a deschis frontierele ţării sale pentru refugiaţii sirieni în urmă cu trei ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram