Un băiat de 16 ani ar fi descărcat 90 de GB de informație secretă de la Apple. Tânărul spune că e mare fan al companiei

3872

Un băiat de 16 ani a atacat cibernetic reţeaua principală a companiei Apple, de unde a descărcat fişiere interne şi a accesat conturile clienţilor. Totul pentru că este fanul companiei şi îşi doreşte să lucreze acolo într-o zi, potrivit declaraţiilor avocatului băiatului.

Avocatul tânărului a declarat în faţa tribunalului pentru minori din Melbourne că acesta s-a „infiltrat” în reţeaua Apple de mai multe ori într-un an pentru că admiră compania. Băiatul, care studiază la o şcoală privată, a stocat informaţiile stocate într-un folder numit „hacky hack hack”.

În ciuda faptului că în tribunal acuzatorii au anunţat că adolescentul a descărcat 90 GB de fişiere securizate şi că a accesat conturile clienţilor, Apple – cea mai valoroasă companie din lume – a negat că ar fi fost afectaţi clienţii, informează the guardian.

Compania susţine că a descoperit breşa de securitate şi a notificat FBI-ul, care au anunţat autorităţile australiene.

„La Apple, protejăm vigilent reţelele noastre şi avem echipe dedicate formate din profesionişti în securitatea informaţiei care lucrează la detectarea şi eliminarea ameninţărilor”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Adolescentul a pledat vinovat şi va primi sentinţa în luna septembrie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente