16 persoane, printre care doi copii, din Bălți au fost internate în spital cu intoxicații alimentare

16 persoane, printre care doi copii de patru și de șase ani, din municipiul Bălți au fost internate în spital cu intoxicații alimentare. Medicii spun că pacienții sunt în stare grav-medie. Numărul acestora ar putea crește în următoarele zile, anunță Publika.md.

Potrivit sursei citate, intoxicația în masă a fost provocat de consumul alimentelor la o cantină care deservește o întreprindere rezidentă a Zonei Economice Libere din Bălți.

Medicii spun că starea pacienților este grav-medie. Printre cei afectați se numără și doi minori care ar fi mâncat acasă ruladă cumpărată de bunica de la aceeași cantină.

Șeful Agenției pentru Sănătate Publică Bălți, Veaceslav Chișlari, a spus că de la cantina în cauză au fost prelevate probe pentru a depista cauzele care au provocat intoxicarea oamenilor.

La moment nu putem spune agentul patogen, nu putem spune sursa de infecție, pentru că toate probele prelevate sunt în lucru. Am anunțat instituțiile medicale din zonă, în caz că mai apar cazuri să ne anunțe pentru a coordona situația create”, a menționat Veaceslav Chișlari citat de Publika.md.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.