Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   DOC/Prejudiciile socio-economice cauzate de vacanța…

DOC/Prejudiciile socio-economice cauzate de vacanța din august pentru bugetari

Camera de Comerț Americană din Moldova (AmCham) semnalează îngrijorarea mediului de afaceri față de lipsa de previzibilitate, riscurile perturbării activității și impunerii unor costuri operaționale disproporționate asupra întreprinderilor, dar și costuri sociale care ar putea fi generate prin declararea zilelor suplimentare de odihnă în luna august 2018.

În avizul AmCham la proiectului Hotărârii Guvernului cu privire la declararea zilelor de odihnă în luna august adresat premierului R. Moldova, Pavel Filip, se arată că termenul de preaviz nu este suficient pentru evitarea prejudiciilor cauzate de amânarea activităților planificate de organizații și cetățeni, iar pe de altă parte, acordarea acestor zile de odihnă nu este justificată de un scop proporțional.

AmCham solicită Guvernului acordarea unui vot negativ proiectului Hotărârii Guvernului cu privire la declararea zilelor de odihnă în luna august, ca fiind contrară principiilor de previzibilitate, evaluare a impactului și proporționalitate în reglementare.