În premieră, unele meciuri din Campionatul Spaniei se vor desfășura în SUA și Canada. Contractul a fost semnat pe termen de 15 ani

lionel-messi-barcelona-real-madrid_1uiql0ngg25y713uhuyzjmvjpu

La Liga este una dintre cele mai populare campionate din Europa. Aceasta își dorește să devină și mai faimoasă peste hotarele continentului bătrân. Așadar, reprezentanții La Liga au semnat un contract pe 15 ani cu compania LaLiga North America pentru a putea desfășura câteva meciuri din campionatul spaniol pe continentul american.

Această înțelegere va contribui la promovarea fotbalului și a brandului „La Liga” în America de Nord ceea ce va duce la majorarea numărului de telespectatori. Potrivit New York Times, primul meci va putea fi jucat chiar în iarna acestui sezon la Miami.

Deocamdată nu se cunosc ce echipe vor juca „peste hotare”, dar se știe cert că Barcelona și Real Madrid vor fi primele cluburi care vor „descoperi” America în cadrul campionatului Spaniei.

„Ne dorim ca pasiunea de fotbal să crească în toată lumea. Este un concept inovator și este cert că această înțelegere va contribui la popularizarea acestui joc în SUA și Canada. Fanii au umplut toate stadioanele din SUA în timpul desfășurării turneului Cupa Internațională a Campionilor. Sunt bucuroși să colaborăm în cadrul misiunii pentru dezvoltarea fotbalului în America de Nord”, a declarat președintele La Liga, Javier Tebas.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente