‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
5.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAfaceriFOTO. VIDEO. Doi tineri produc haine şi mobilă din fructe stricate

FOTO. VIDEO. Doi tineri produc haine şi mobilă din fructe stricate

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Designerii Hugo de Boon şi Koen Meerkerk din Olanda au găsit o metodă neobişinuită de utilizare a fructelor nevândute în magazine, care de obicei, ajung la gunoi. Tinerii şi-au concentrat atenţia asupra creării materialelor noi, ecologice, mai ales celor din piele.

FOTO: sprout.nl

După multe încercări, aceştia au creat compania Fruitleather şi au inventat tehnologia de prelucrare a fructelor în materialul care ar semăna cu pielea naturală. Tehnologia de producere este ţinută în secret şi este descrisă doar aşa: „pentru producere utilizăm fructe diferite cum ar fi, mango, portocale, nectarine şi mere”.

„Fructele sunt colectate de la pieţe, apoi sunt mărunţite şi fierte, pentru a scăpa de bacterii şi preîntâmpina putrezirea. După aceasta, se adaugă ingrendientul secret, iar amestecul se varsă pe o suprafaţă specială şi se usucă. În rezultat obţinem un material din care pot fi fabricate haine sau mobilă. Spre exemplu, ghete, genţi sau mobilă moale. Tehnologia permite să obţinem diferite culori şi texturi. Oamenii cred că vrem să arătăm cum fabricăm o geantă, însă cel mai important este materialul pe care îl producem”, a spus Hugo de Boon.

FOTO: rotterdam.materialdistrict.nl

La moment, echipa lucrează asupra perfecţionării rezistenţei şi impermeabilităţii pentru apă.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›