Organizația internațională WJC, interesată de turism și tehnologiile informaționale din Republica Moldova

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut astăzi întrevedere reprezentanții organizației internaționale WJC (Forul diplomatic al poporului evreu), interesată de dezvoltarea proiectelor comune în domeniile turismului, tehnologiilor informaționale, automotive, precum și de exportul de carne de pui din Moldova spre Israel.

Reprezentanții WJC  au apreciat evoluțiile pozitive înregistrate în aceste domenii și au reiterat disponibilitatea de a investi în țara noastră.

Potrivit unui comunicat de presă, în cadrul discuțiilor, ministrul Chiril Gaburici a prezentat rezultatele pozitive înregistrate în ultimele luni în diferite domenii, menționând că în 2017 economia a crescut cu 4,5%.

„Atragerea investițiilor în orice domenii continuă să fie o prioritate a Ministerului Economiei și Infrastructurii. Avem nișe tinere, atractive pentru investitori, cum ar fi IT, automotive, turism, care se dezvoltă rapid și înregistrează rezultate foarte bune. Am lansat primul parc IT din Moldova, care oferă facilități pentru companiile IT. Avem deja înregistrate circa 250 de companii și ne propunem să aducem în Moldova companii internaționale cu renume”, a menționat Chiril Gaburici.

De asemenea, ministrul a informat reprezentanții organizațieicare sunt facilitățile oferite de zonele economice libere și parcurile industriale. „Sectorul automotive este în continuă creștere, iar rezultatele înregistrate sunt vizibile. Tot mai multe companii străine – Fujikura, Draxlmaier, au ales să investească în țara noastră, apreciind mediul de afaceri ca fiind unul competitiv și atractiv”, a subliniat Chiril Gaburici.

Reprezentanții WJC s-au arătat dispuși să investească în Republica Moldova, reiterând interesul față de turism și tehnologiile informaționale. Oamenii de afaceri au menționat că au analizat oportunitățile investiționale pe care le oferă țara noastră și sunt disponibili să lanseze proiecte de dezvoltare a turismului, care vor contribui la creșterea economică a Republicii Moldova.

De asemenea, reprezentanții WJC  s-au interesat de exportul de carne de pui din Republica Moldova. Ministrul Chiril Gaburici i-a informat că a fost creat un grup de lucru în acest sens, astfel ca, până în 2019, țara noastră să îndeplinească toate cerințele stabilite de Uniunea Europeană pentru a avea dreptul de a exporta carne și ouă de pasăre categoria B în țările UE. „Țara noastră este interesată să importe carne din Moldova. Odată ce veți întruni cerințele stabilite de UE, vă asigurăm că exportul de carne în Israel va crește”, au menționat reprezentanții companiei WJC.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.