Andrei Năstase cere investigarea cazurilor de manipulare pe Facebook în numele partidului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liderul PPPDA, Andrei Năstase, cere organelor de drept din Republica Moldova să investigheze faptele ilegale săvârșite de persoane necunoscute care au creat mai multe pagini pe rețeaua de socializare Facebook. Aceștia au utilizat denumirea și sigla PPPDA, dar și numele său în calitate de președinte al partidului, difuzând informații false și denigratoare, transmite IPN.

Potrivit lui Andrei Năstase, pe aceste pagini sunt difuzate știri mincinoase, în mod special pentru că se apropie 26 august, data când va avea loc protestul opoziției. „Cel mai grav este că aceștia cheamă la acțiuni ilegale, anticonstituționale și deturnează în totalitate mesajul nostru de a ne manifesta masiv, pașnic și determinat împotriva abuzurilor puterii de la Chișinău”, a spus Andrei Năstase.

Liderul PPPDA a denunțat și o pagină denumită „Andrei Năstase – primar de Chișinău”, unde în numele PPPDA sunt plasate mesaje denigratoare și mincinoase care îndeamnă la violență și instigă la război civil.

Politicianul a ținut să menționeze că PPPDA este posesoarea site-ului platformada.md, a paginii de Facebook oficiale a lui Andrei Năstase cu bifă albastră și o pagină de Facebook a PPPDA cu peste 20 de mii de urmăritori. Personal, liderul PPPDA deține un cont pe Twitter și pe Odnoklassniki.

Andrei Năstase a reiterat apelul său către oameni de a ieși la protestul din 26 august din Piața Marii Adunări Naționale și de a protesta pașnic.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...