(foto, video) În timpul vizitei sale în India, ministrul Tudor Ulianovschi a trecut și pe la muzeul Gandhi

rec512996_img_1

În cadrul vizitei sale în India, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a Republicii Moldova a vizitat Muzeul Naţional Gandhi din New Delhi. Aceasta este prima deplasare la New Delhi a unui demnitar din Moldova în ultimii 25 de ani.

Poţi să auzi despre acest loc de 1000 de ori, dar când îl vezi o dată ai un cu totul alt nivel de înțelegere. Sper ca mai mulţi cetăţeni moldoveni să aibă ocazia să viziteze acest muzeu, în special tineretul, pentru că ei pot deveni factorul schimbărilor pozitive în toate ţările lumii, dincolo de diferențele religioase, sau orice alt fel de diferenţe, pentru că cu toţii suntem la fel. Orice persoană trebuie să viziteze acest loc unic”, a declarat ministrul moldovean.

Muzeul Naţional Gandhi din New Delhi a fost deschis iniţial în oraşul Mumbai în anul 1948, în scurt timp de la asasinarea liderului indian, iar în 1961 a fost transferat la New Delhi şi conţine materiale istorice legate de viaţa şi activitatea lui Mahatma Gandhi, fiind un loc de promovare a politicilor şi mesajelor de non-violenţă şi pace.

În cadrul întâlnirii ministrul s-a întâlnit cu cetățenii Republicii Moldova și au discuta evoluțiile interne din ţară, măsurile întreprinse de autorităţi pentru modernizarea și reformarea sectorului social, economic, educațional, etc. Un subiect aparte l-a constituit intenţia Guvernului de la Chişinău de a deschide o Ambasadă la New Delhi.

La finalul vizitei la muzeu Ministrul Tudor Ulianovschi a făcut o însemnare în cartea de oaspeţi a muzeului.

1811_512996_img2
rec512996_img_1

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente