Militarii Armatei Naţionale, la antrenamente în SUA

Un contingent al Armatei Naţionale se antrenează alături de militari americani, la un exerciţiu, desfăşurat în perioada 10- 28 august, la Fort Bliss, Texas, Statele Unite ale Americii.

Scopul exercițiului este sporirea nivelului de interoperabilitate între subunităţile celor două armate, consolidarea capacităţilor de apărare, precum şipregătirea militarilor moldoveni pentru participare în operaţiuni de menţinere a păcii.

Cei 95 de ofițeri și subofițeri, detaşaţi la Fort Bliss, au fost vizitaţi de comandantul Armatei Naţionale, general de brigadă Igor Cutie, care împreună cu reprezentanţi ai Comandamentului Gărzii Naţionale a Carolinei de Nord, a urmărit modul în care contingentele implicate au îndeplinit executarea misiunilor planificate în scenariul exerciţiului.

Participarea militarilor moldoveni la instruirea din SUA este prevăzută în Planul de activitate externă a Ministerului Apărării și Armatei Naționale pentru anul 2018.

Foto: Garda Naţională a Carolinei de Nord

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare