15:12:21 20.04.2024
Stiri

Guvernul va acorda ajutor moldovenilor implicați în accidentul de muncă de la Sankt Petersburg. IGSU va asigura transportarea acestora la Chișinău

Social 15.08.2018 11:50 Vizualizări1746 Autor: Ziarul National
Guvernul va acorda ajutor moldovenilor implicați în accidentul de muncă de la Sankt Petersburg. IGSU va asigura transportarea acestora la Chișinău


Cei patru cetățeni ai R. Moldova, care au fost răniţi ieri, pe un şantier de construcție din oraşul Sankt-Petersburg, vor fi repatriați în R. Moldova.

Un comunicat de presă al Guvernului arată că premierul Pavel Filip a solicitat să se ia măsuri urgente pentru sprijinirea moldovenilor implicați în acest accident de muncă.

„Faptul că patru cetățeni moldoveni se află acum, după tragicul accident de muncă, în stare gravă într-o țară străină, departe de casă, de rude, de apropiații lor, nu ne poate lăsa indiferenți. Vom oferi tot suportul necesar, pentru a ajuta cetățenii noștri cares-au pomenit într-o situație extrem de dificilă”, a menționat premierul Pavel Filip.

În urma solicitării premierului, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va acorda ajutor celor patru moldoveni aflați în stare gravă la spitalele din Sankt Petersburg. De asemenea, IGSU va asigura, în comun cu ÎS „Calea Ferată a Moldovei”, transportarea acestora la Chișinău pentru acordarea asistenței medicale necesare. Totodată, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va avea o comunicare permanentă cu medicii din Sankt Petersburg şi va monitoriza procesul de asistență medicală acordată cetățenilor moldoveni, iar în cazul transportării acestora la Chișinău va asigura tratamentul medical corespunzător.

Premierul a cerut, de asemenea, Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene să asigure deplasarea imediată a reprezentantului Ambasadei R. Moldova în Federația Rusă la spitalele în care au fost internați conaționalii noștri.

Menționăm că cei patru moldoveni au fost internați în stare gravă la spital, după ce au căzut de la înălțime, pe șantierul de construcție unde munceau.

Recent, în Federația Rusă a mai avut loc și un accident rutier în care au fost implicați cetățeni moldoveni. Atunci Guvernul a intervenit și a acoperit cheltuielile de repatriere a celor șase cetățeni moldoveni decedați și a oferit suportul necesar persoanelor rănite.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md