E sărbătoare și răsună muzica! Autoritățile vor să le dea moldovenilor 9 zile libere la final de august

media_140869522724033800

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale vrea să ofere moldovenilor o săptămână liberă la final de luna august. Într-un proiect de hotărâre publicat pe site-ul particip.gov.md, autoritățile vor să declare nelucrătoare zilele de 28, 29 și 30 august, care se află între cele două sărbători oficiale – Ziua Independenței (pe 27 august) și Ziua Limbii Române (pe 31 august). Cele trei zile ar urma să fie recuperate în lunile septembrie și octombrie.

Astfel, dacă documentul va fi adoptat de Guvern, moldovenii vor avea liber începând cu 25 august (cade într-o zi de sâmbătă) și ar reveni la lucru abia pe 3 septembrie (prima zi de luni). Asta ar însemna o perioadă de 9 zile libere.

Autoritățile argumentează că proiectul de hotărâre este elaborat la solicitarea Confederației Națioanale a sindicatelor „în scopul organizării optime a timpului de muncă și de odihnă din luna august 2018”.

Totodată, autoritățile îregistrează comentarii la inițiativa legislativă până pe 21 august. Utilizatorii pot comenta inițiativa aici.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente