Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Senator PSD cere demisia lui…

Senator PSD cere demisia lui Liviu Dragnea de la şefia partidului: „Trebuie să facă un pas în spate”

Foto: .wikimedia.org

Senatorul PSD și fost ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, a publicat o scrisoare deschisă adresată membrilor PSD, prin care cere demisia președintelui partidului, Liviu Dragnea. Andreonescu vrea și schimbarea Guvernului Dăncilă cu un „guvern PSD de super profesioniști”.

„Pentru binele României și pentru binele PSD-ului, președintele partidului trebuie să facă un pas în spate, să dea dovadă de responsabilitate și maturitate și să facă un act de mare curaj și demnitate politică și să se retragă din fruntea partidului. Motivele sunt suficiente, le știm cu toții și nu le voi expune acum”, se menționează în scrisoarea Ecaterinei Andronescu.

Senatorul PSD susține că dacă acest lucru nu se va întâmpla, PSD va pierde guvernarea și va ajunge un dezastru ca și partid.

„Urgența și dramatismul acestor zile fierbinți de august, când ne aflăm deja în al 12-lea ceas, când încă mai putem face ceva pentru a ne salva ca țară și ca partid de la un dezastru major, spre care ne îndreptăm vertiginos, ca membru loial al PSD, ca profesor și ca cetățean al României, fac un apel cât se poate de responsabil la toți colegii factori de decizie în acest moment ai PSD, la toți cei care odată au ocupat asemenea poziții în PSD și la Președintele actual al PSD domnul Liviu Dragnea „să nu dăm foc„ țării și PSD-ului”, a mai adăugat Andronescu.

Peste 100.000 de mii de români nemulțumiți de guvernarea PSD-ALDE au ieșit vineri, 10 august, în stradă. Aceștia au cerut demisia Executivului, nemulţumiţi de modul de guvernare al social-democraţilor şi de deciziile luate de aceştia privind legile justiţiei şi Codurile penale, de demiterea procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, de gafele premierului Viorica Dăncilă şi de faptul că liderul PSD Liviu Dragnea se află la conducerea Camerei Deputaţilor în pofida faptului că a fost condamnat la închisoare.

Protestul, inițiat de cei din diasporă, cărora li s-au alăturat români din toată țara, a fost marcat de violențe între protestatari și forțele de ordine. Mitingul a degenerat după ce printre protestatarii pașnici s-au infiltrat „grupuri violente și galerii ale unor echipe de fotbal”. De pe urma intervenției jandarmilor au avut de suferit peste 400 de persoane.

Foto: wikimedia.org