Vor promova modul sănătos de viață. 350 de sportivi din 9 state vor participa la competiția EcoRun Orheiul Vechi

EcoRunOV4

Peste 350 de sportivi din SUA, Franța, Belgia, Romania, Turcia, Belarus, Ucraina, Rusia și Republica Moldova, au fost validați astăzi, pentru participarea la competiția de trail running EcoRun Orheiul Vechi. Această competiție internațională va avea loc în perioada 24-25 august, pe teritoriul Rezervației Cultural-Naturale Orheiul Vechi.

„EcoRun Dragonul de Aur de la Orheiul Vechi, lansat în anul trecut pentru a promova această regiune printre alergătorii de trail running, demonstrează o creștere a interesului pe plan international. La ediția din acest an, practic, s-a dublat prezența sportivilor din occident, la fel a crescut și numărul alergătorilor veniți din Ucraina și Rusia”, susține Președintele Asociației Obștești RunMoldova, Liviu Croitoru.

EcoRunOV5

Astfel, sâmbătă, 25 august, sportivii vor participa la trei probe: maraton (41 km, 700 m D+), semimaraton (22 km, 400 m D+) și cross 12 km (14km , 250 m D+). Pentru maratoniști, care vor starta la ora 6.00, va fi create o zonă de campiong.

Această competiție este organizată în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Ministerul Afacerilor Interne.

EcoRunOV2

RunMoldova este o comunitate necomercială, scopul căreia este promovarea unui mod sănătos și activ de viață. Membrii acestei comunități sunt sportivi amatori și profesioniști, care practică diverse tipuri de probe sportive, accentul fiind pus pe alergare și trail. RunMoldova își propune să popularizeze modul activ de viață prin susținerea și organziarea unor manifestații sportive disponibile publicului larg, inclusiv competiții, tabere de alergare și alte activități.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente