(foto) „Că tot vine 1 septembrie”. Cum arată toaletele în școlile din țară cu puțin timp înainte de a începe anul de studii

toaleta

Pe pagina de facebook „Vrem toalete decente în școlile din Republica Moldova”, au apărut mai multe fotografii care arată cum sunt, de fapt, toaletele pentru majoritatea elevilor din țară.

Pe pagina de facebook „Vrem toalete decente în școlile din Republica Moldova”, au apărut mai multe fotografii care arată cum sunt de fapt toaletele pentru majoritatea elevilor din țară.

Autorii imaginilor, spun că și în acest an, elevii nu vor avea parte de toalete dotate cu strictul necesar, adică, apă, săpun sau uscătoare.

„Aceste toalete vor fi folosite de elevi și anul acesta. Fără apă, săpun sau uscătoare. Doar cu îndemnul Învățați (de trei ori) …Oare ce învață copiii care sunt obligați să folosească anume aceste toalete”, scriu administratorii paginii.

Problema wc-urilor în Republica Moldova este, ca și multe altele de altfel, una foarte gravă. Cu o populație de peste 600 de mii de locuitori, în Chișinău funcționează doar 14 toalete publice gratuite. Situația este și mai alarmantă atunci când ne referim la toaletele școlilor din zonele rurale ale țării.

Vedeți mai jos o serie de imagini, care arată realitatea cruntă de care se vor confrunta elevii și în acest an.

toaleta1

toaleta2

toaleta3

toaleta4

toaleta5

toaleta6

toaleta7

toaleta8

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente