Un avion cu pasageri a aterizat de urgență în raionul Ștefan Vodă. Care este motivul

maxresdefault

Un avion de mici dimensiuni cu pasageri a aterizat forțat în apropierea localității Feștelița, raionul Ștefan Vodă. Incidentul a avut loc pe 12 august, ora 19.50. Aeronava ușoară SOKATA TB-9 cu numere de înregistrare YR-BDH (România) efectua un zbor privat cu punctul de decolare Crocmaz și destinația Horești.

Specialiștii din cadrul Autorității Aeronauticii Civile s-au deplasat la fața locului pentru efectuarea evaluărilor necesare privind circumstanțele zborului.

S-a constat că zborul era efectuat conform regulilor VFR (Visual Flight Rules). La altitudinea de 2500 ft (foot), echivalentul a 762 metri. pilotul a depistat anumite defecțiuni, iar ca urmare a luat decizia de a efectua aterizarea forțată în afara aerodromului, informează moldovaorg

În urma efectuării manevrei nimeni nu a avut de suferit, iar toate persoanele au fost debarcate cu succes. Totodată, aeronava a înregistrat deteriorări nesemnificative în urma manevrei de aterizare.

Autoritatea Aeronautică Civilă a expediat Raportul de evaluare în adresa Ministerului Economiei, în vederea inițierii investigării cauzelor incidentului aeronautic.

Este de menționat că în Republica Moldova competențele privind investigarea accidentelor și incidentelor aeronautice revin Ministerului Economiei, în cadrul căruia este înființată Comisia de investigare permanentă, din componența căreia fac parte și experți ai Autorității Aeronautice Civile. Rzultatele investigării vor fi publicate după finalizarea anchetei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente