marți, 16 aprilie, 2024
22.2 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeCum alegi cei mai buni rulmenți pentru a simți sprijinul oferit de tehnologie

Cum alegi cei mai buni rulmenți pentru a simți sprijinul oferit de tehnologie

Recomandate

Dacă sunteți în căutare de rulmenți, cu siguranță, vă întrebați cum să-i alegeți, de ce să țineți cont la alegerea dumnevoastră. La Balto-Comerț există un rulment special care îți furnizează mobilitate și stabilitate în orice situație. Iar pentru a fi siguri de produsul achiziționat, specialiștii ne recomandă să luăm în calcul câteva aspecte ale funcționării rulmenților. Aceste aspecte sunt în strictă concordanţă cu 2 întrebări esențiale: Care este scopul folosirii și de ce parametri tehnici aveți nevoie?

Unde se utilizează diferite tipuri de rulmenți?

Rulmenții cu bile de tip magneto se folosesc la toate construcțiile, în special în domeniul aparatajului electric, unde la dimensiuni mici de rulmenți, cu alezaje până la 25-30 mm. Fiind foarte ușor de montat la aceste dimensiuni. Capacitatea de încărcare a acestor rulmenți este mică; aceștia preluând sarcini axiale într-o singură direcție.

Rulmenții cu role cilindrice pe două rânduri sunt utilizați, în mod uzual, la arborii principali ai mașinilor unelte. Cu toate că, au diametrul exterior foarte redus, ei pot suporta sarcini radiale mari grație celor două rânduri de role.

Rulmenții axiali cu bile cu contact unghiular. La acești rulmenți sarcina este transmisă de la o cale de rulare la cealaltă într-o direcție înclinată faţă de axa rulmentului. Aceștia pot fi utilizați la turații mari. Rulmenții axiali nu permit nici o înclinare între șaiba fusului și cea a carcasei. Acest moment fiind important în alegerea acestora.

Rulmenții axiali cu ace sunt utilizați acolo unde este necesară preluarea unei încărcări axiale apreciabile și redusă spațial. Piesa cea mai importantă a rulmentului este colivia care în construcțiile moderne se fabrică din oțel profilat. Acele rulmentului sunt introduse în găurile ei radiale.

Rulmenții radiali cu role cilindrice pe patru rânduri se caracterizează printr-o capacitate mare de încărcare și printr-o secțiune de înălțime mică. Ei nu pot prelua, cu toate acestea, sarcini axiale. Dimensiunile acestor rulmenți sunt foarte mari, alezajele depășesc în unele cazuri  chiar 2000 mm.

Un sortiment larg de rulmenţi îl găsiţi în magazinul Balto-Comerț. Atât rulmenţi de fixare, de conexiune, pentru noduri în carcasă, rulmenţi auto, cât şi rulmenţi speciali. Sunt rulmenţi pentru orice tip de activitate şi dimensiuni, fiind mereu gata chiar şi pentru cele mai specifice maşinării.

Fricțiunea

Fricțiunea este un alt factor decizional important în alegerea rulmenților. Reducerea fricțiunii la rulmenți conduce spre mărirea eficienței acestora, pentru a reduce uzura și pentru a facilita utilitatea îndelungată la viteze mari și pentru a evita supraîncălzirea și defecțiunea prematură a rulmentului. În esență, un rulment poate reduce fricțiunea prin formă sau materialul din care este confecționat sau prin introducerea și includerea unui fluid între suprafețe sau la suprafețele de separare cu un câmp electromagnetic.

De aceea, atunci când procurați un rulment, consultați atent catalogul pentru a afla modul în care rulmentul dorit reduce fricțiunea: prin formă, material, fluid sau câmpuri. De obicei, sunt preferabile utilizarea sferelor, rolelor sau formarea rulmenților de flexiune.

Ușurința de asamblare

De asemenea, un factor important este ușurința de asamblare a rulmenților. În acest mod, dacă întâmpinați dificultăți în montarea rulmenților, cu siguranță, perioada de timp investită va fi mult mai mare decât vă puteți permite.

Prețul

Prețul, dintotdeauna, a fost un factor care te poate convinge în a procura un produs sau a-l evita. Compania Balto-Comerț vă oferă nu doar diversitate foarte mare în alegerea tipurilor de rulmenți, dar și oferte convenabile după preț. Găsești rulmenți la cel mai redus preț de pe piață.

Rulmenții reprezintă o investiție sigură și de lungă durată în afacerea dumneavoastră. Atunci când alegeți un rulment, fiți siguri că corespunde tuturor cerințelor tehnice, dar și financiare. La Balto-Comerț găsești cea mai diversă gamă de rulmenți la preț redus, acesta fiind lider mondial în producerea rulmenților. Aici, cu siguranță, vei găsi rulmentul special care va îmbunătăți eficiența, fiabilitatea, acuratețea, viteza operațiunilor și costul mașinăriilor. Pentru mai multe detalii şi consultanţă asupra parametrilor şi tipurilor de rulmenţi, rulment.md vă oferă informaţii utile şi posibilitatea de achiziţionare online a produselor.

Advertorial
Advertorialhttps://agrobiznes.md/publicitate
Conținut sponsorizat de parteneri (P)

Citește și ›

Advertoriale