15:50:04 28.03.2024
Stiri

Gluma se îngroașă! FARSA pe care reprezentanții PDA spun că i-ar fi făcut-o lui Ilan Șor: Cer intervenția Procuraturii

Partide/Comunicate 13.08.2018 14:00 Vizualizări3241 Autor: Ziarul National
Gluma se îngroașă! FARSA pe care reprezentanții PDA spun că i-ar fi făcut-o lui Ilan Șor: Cer intervenția Procuraturii


Câteva sute de persoane s-au adunat în această dimineață în fața Primăriei Orhei, condusă de Ilan Șor. Protestul a fost moderat de vicepreședinta acestui partid, Marina Tauber, iar lozincile scandate au fost împotriva partidelor de opoziție - Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (PDA).

Unul dintre reprezentanții conducerii PDA, Chiril Moțpan, susține că acest protest este rezultatul unei „farse” pe care a decis să i-o facă lui Șor și actualei guvernări.

„Împreună cu echipa Orhei a Platformei Demnitate și Adevăr, am organizat la Primăria lui Șor o diversiune informaționala Despre ce este vorba? Simplu. L-am telefonat ieri, duminică, pe Victor Mudrea, președintele OT Orhei, și i-am propus să organizăm o acțiune de protest la Primăria hoțului de miliarde Șor. Victor a susținut cu entusiazm ideea. Ceea ce nu știau sculele lui Plahotniuc, care ne-au interceptat ilegal discuția, e că era vorba de o farsă! Acuma mă telefonează colegii și-mi spun că Primăria este luată sub paza a câtorva sute de cetățeni care-l venerează pe hoțul de miliarde. Este o mișcare buna. Ce spuneți?”, a întrebat Moțpan pe rețelele de socializare.

De altfel, acest scenariu este confirmat de Partidul Șor pe pagina căruia de Facebook scrie că „cei de la PAScuDA sunt niște fricoși, deși au anunțat un miting în fața Primăriei mun. Orhei, aceștia nu au avut curajul să vină”.


Chiril Moțpan a întrebat în baza cărei legi a ajuns discuția sa privată de la telefon la Ilan Șor și dacă Procuratura Generală va porni vreo investigație vizavi de acest caz.

„Trăim într-o țară în care drepturile omului nu mai au nicio valoare. În R. Moldova, regimul de la guvernare ne interceptează ilegal convorbirile telefonice, suntem filați, ni se organizează provocări și se deschid dosare penale pe motive inventate. Serviciile specializate ale statului, întreținute din banii noștri, lucrează pentru hoți și criminali. Cine a avut grija să-i transmită hoțului de miliarde Șor mesajul meu? Cine va răspunde pentru interceptările neautorizate? FARSA a reușit! Șor, Tauber, împreună cu toți plahotniucii au rămas cu buzele umflate! Zeci de autocare plătite pentru a transporta sutele de cetățeni din toată țara și... nici pomină de protest! Alte milioane de lei vor fi plătiți pentru informațiile obținute fraudulos. Dar noi, oamenii simpli, ce să mai credem despre drepturile omului? Procuratura are sau nu motiv să pornească o investigație cu privire la securitatea convorbirilor telefonice și, implicit, încălcarea drepturilor cetățenilor? Sau oricine plătește poate obține acces la discuțiile noastre telefonice? În baza cărei legi discuția mea privată a ajuns la Șor? Aceasta farsă scoate în evidență, încă o dată, mârșăvia regimului. Faptul că nimeni, dar absolut niciun cetățean al Republicii Moldova nu mai poate fi sigur ca informațiile cu caracter personal nu vor ajunge în posesia unor răufăcători. Cine mai pune la îndoială faptul că Republica Moldova este un stat mafiot?”, s-a revoltat Chiril Moțpan.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md