‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 18 aprilie, 2024
10.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriÎn acest an, recolta de sfeclă de zahăr ar putea ajunge până la 40...

În acest an, recolta de sfeclă de zahăr ar putea ajunge până la 40 tone la hectar

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Recolta de sfeclă de zahăr ar putea ajunge în acest an până la 40 de tone la hectar. Informațiile au fost prezentate de către Vasile Șarban, șef al Direcției politici de producție, procesare și reglementare a calității a produselor de origine vegetală din cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, informează Moldpres.

Potrivit lui Vasile Șarban, de pe cele 20 mii de hectare de sfeclă de zahăr cultivate în acest an vor fi recoltate circa 800 mii de tone de sfeclă. Din această cantitate, ar urma să fie produse circa 116 mii tone de zahăr. Conform datelor Ministerului Agriculturii, la sfârșitul primului semestru al anului curent, pe piața internă mai erau încă 117,9 mii tone de zahăr.

În același timp, Serviciul Hidrometeorologic de Stat are prognoze mai pesimiste. Acesta estimează pentru anul 2018, în medie pe țară, o producție de sfeclă de zahăr de circa 30-33 tone/ha. Recolta medie pentru ultimii 10 ani a constituit 31 tone/ha.

Anul trecut, recolta de sfeclă de zahăr la un hectar a fost de 36,9 tone. Cea mai bună recoltă de sfeclă de zahăr a fost înregistrată în anul 2014, atunci când de pe un hectar au fost recoltate 44,36 tone de sfeclă.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›