‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
12.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleRecomandări. Ce trebuie să facă un apicultor în luna august

Recomandări. Ce trebuie să facă un apicultor în luna august

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Apicultorii nu respectă tehnologia de întreţinere a albinelor, iată de ce multe dintre acestea mor în perioada rece a anului. Majoritatea tratează apicultura drept o activitate simplă ce nu presupune cunoştinţe speciale. De fapt, lucrurile stau altfel.

Condiţiile nefavorabile de la începutul verii în acest an, au redus cantitate de nectar produsă, de obicei, de albini. Iar acestea nu au avut suficientă hrană, mai ales pentru acumularea pentru iarnă.

Dacă sunteţi apicultor începător, atunci trebuie să cunoaşteţi următoarele reguli de îngrijire a stupinei şi familiei de albine:

  • În prima decadă a lunii august se recomandă separarea mierii pentru realizare de cea lăsată albinelor pentru perioada rece a anului şi crearea condiţiilor pentru formarea puietului. La fel, este strict necesară tratarea stupinelor împotriva acarienilor.
  • În cazul familiilor mici şi slabe, acestea trebuie stimulate pentru formarea generaţiei tinere de iarnă prin hrăniri regulate.
  • Începând cu a treia decadă a lunii august până la 10 septembrie trebuie făcute hrănirile de bază pentru asigurarea proviziilor în perioada de iarnă.

Respectarea termenilor de efectuare a acestor lucrări asigură succesul apicultorului.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›