Momentul în care o grenadă cu gaze explodează în mijlocul unor protestatari pașnici din București//VIDEO

Noi imagini și mărturii apar cu abuzurile Jandarmeriei, la protestul de vineri față de Guvernul Dăncilă și de Liviu Dragnea, președintele PSD și al Camerei Deputaților, scrie Digi24.ro.

„Uitați-vă la acest clip, filmat de mine, în timp ce protestam pașnic alături de ceilalți. Eram la o distanță mare față de jandarmi. Nimeni nu-i agresa, nu le forța cordonul. Cu toate astea, au aruncat cu grenade lacrimogene în mijlocul mulțimii, rănind câțiva tineri. De ce? Pentru că carmen dan, poate!”, a povestit Alexandru Bîrjoveanu.

Imaginile au fost surprinse în timpul zilei, cu multe ore înainte de ordinul dat de prefectul Capitalei, Speranța Cliseru, la ora 23:11.

33 dintre cei peste 400 de răniţi în intervenţia brutală a jandarmilor la mitingul anti-PSD de vineri au făcut plângeri penale împotriva trupelor speciale. Parchetul Militar anchetează modul în care Jandarmeria a intervenit la protest și îi va audia pe cei care au avut de suferit. Încă de sâmbătă, zeci de manifestanți au mers la IML pentru certificat medico-legal.

Ionel Corbu, prim procuror la Parchetul Militar,a precizat că încă se primesc plângeri ale persoanelor vătămate, direcționate de la Secția 1 de Poliție.

Inițial s-a început urmărirea penală pentru infracțiunea de purtare abuzivă, abuz în serviciu și urmează a fi extinsă și pentru neglijență în serviciu, dat fiind faptul contextul în care cei 2 militari jandarmi au fost lăsați neizolați de către colegi”, a declarat Ionel Corbu, prim procuror la Parchetul Militar, mai scrie Digi24.ro.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.