Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Cine este noul pretor de…

Cine este noul pretor de Ciocana și de ce a fost demisă din funcție Galina Bostan

Foto: primariamea.md

După ce a semnat vineri, 10 august, o dispoziție prin care a eliberat-o din funcție pe Galina Bostan, primarul interimar a anunțat că noul pretor al sectorului Ciocana este Sinilga Școlnic, fost secretară a consiliului acestui sector.

Întrebat care este motivul demiterii Galinei Bostan, Ruslan Codreanu a precizat că au parvenit mai multe plângeri din partea cetățenilor sectorului Ciocana, la care se mai adaugă și alte motive.

„Doamna Bostan a fost demisă conform cadrului legal, care prevede că pozițiile de pretori sunt de demnitate publică, iar primarul este persoana de încredere în teritoriu a conducerii Primăriei. Anterior doamna pretor a fost demisă în calitate de funcționar public, aici este diferența. A fost situația în care doi pretori erau de demnitate publică, trei erau funcționari publici, sau invers. Conform cadrului legal am transferat toți pretorii și vicepretorii pe poziții de demnitate publică. Alte explicații nu au loc”, a spus Ruslan Codreanu.

Sinilga Școlnic a deținut interimarul funcției atunci când Galina Bostan a fost eliberată din funcție de către Silvia Radu. Galina Bostan a refuzat să ofere anterior un comentariu cu privire la situația creată.