Tentativă de nesupunere la Penitenciarul nr. 10-Goian. A fost urmată de un atac asupra angajaților instituției

În Penitenciarul nr. 10-Goian a fost provocată duminică o tentativă de nesupunere din partea unui grup de condamnați, urmată de un atac asupra angajaților instituției, anunță Autoritatea Națională a Penitenciarelor.

Incidentul respectiv a avut la bază nemulțumirea deținuților minori, în urma efectuării unor percheziții inopinate, soldate cu depistarea și ridicarea obiectelor interzise.

Angajații ANP au intervenit prompt asupra situației. Instituția precizează că a fost respectată și asigurată ordinea în instituția de detenție, conform instrucțiunilor prestabilite și a prevederilor legale.

Astfel, deținuții violenți au fost imediat izolați, incidentul fiind aplanat. Aceștia au beneficiat de asistența de profil, acordată de către specialiștii psihologi și medicii penitenciarului.

Despre acest caz au fost informate organele Procuraturii, Avocatul Poporului pentru drepturile copilului și Inspectoratul de Poliție Rîșcani, mun.Chișinău.

Pe marginea acestui incident, conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor a dispus inițierea unei anchete de serviciu, întru stabilirea circumstanțelor cauzei.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.