/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

În Moldova sunt şase locaţii unde se acceptă plata cu bitcoin

missing
13 august 2018, ora 09:38

Potrivit portalului, în total în lume există peste 13.000 de locații care acceptă tranzacţii cu bitcoin.

Cei mai mulți sunt în Praga, care cu 160 de acceptanţi, este oraşul din Europa și din lume cu cei mai mulţi comercianţi care acceptă tranzacţii cu bitcoin. Raportat la suprafaţă însă, Republica Cehă per ansamblu are o densitate destul de mare de comercianţi care acceptă această criptomonedă, existând localităţi mici cu câte 53 sau 25 de comercianţi care permit tranzacţiile cu Bitcoin.

Buenos Aires găzduieşte al doilea cel mai mare număr de comercianţi ce acceptă bitcoin (141), New York are al treilea cel mai mare număr (137), urmând San Francisco (117) şi Madrid (103).

Tranzacţii cu bitcoin mai sunt posibile în Londra (87 de comercianţi), Paris (83 de comercianţi), Viena (80 de comercianţi) Tokyo (79 de comercianţi) sau Montreal (71 de comercianţi).

În România există aproape 50 de locații, cele mai multe în București – 15 comercianți. În Bratislava sunt 56, în Kiev – 26, în Varșovia – 39, în Minsk – 13, iar în Moscova – 37

Pe regiuni, cele mai mari densităţi de comercianţi care acceptă bitcoin ca monedă de schimb sunt în Europa, America de Nord şi America de Sud.

Un bitcoin se afla pe 11 august, la cotaţia de 6.155 de dolari, cu 1.995 de dolari mai puţin decât pe 25 iulie, atunci când era cotat cu 8.250 de dolari – cea mai mare cotaţie după cea de la jumătatea lunii mai. Cea mai înaltă valoare bitcoin a înregistrat pe 19 decembrie 2017 când a urcat la un nivel de 19.720 de dolari.

Bitcoin rămâne cea mai populară criptovalută din lume. Banca Națională a Moldovei (BNM) a atenționat însă de câteva ori asupra riscului ridicat de pierdere a sumelor investite în criptovalute.

În ultimul an, criptomonedele au devenit un subiect foarte fierbinte, atât în discuțiile de pe piețele financiare, dar și în ce privește impactul asupra mediului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram