Linkuri accesibilitate

La București este anunțat un nou protest antiguvernamental (VIDEO)


Filosoful Mihai Șora la protestul antiguvernamental de sîmbătă 11 august 2018, Piața Victoriei, București.
Filosoful Mihai Șora la protestul antiguvernamental de sîmbătă 11 august 2018, Piața Victoriei, București.

La București este anunțat pentru duminică seară un nou protest antiguvernamental, potrivit paginilor de pe rețelele de socializare ale mai multor organizații civice - Corupția Ucide, Insistăm, One Vision: Rezist. „Rămânem în stradă până la căderea Guvernului Dăncilă!”, scriu inițiatorii protestului.

Sîmbătă, la protestul pașnic din Piața Victoriei au participat cam 100.000 de oameni. Ample proteste antiguvernamentale, și ele pașnice, au avut loc în mai multe orașe mari ale Romaniei – Cluj, Iasi, Timisoara.

Între participantii de la Bucuresti a fost si scriitorul Mihai Șora în vârstă de 101 ani. Duminică, Mihai Șora a postat un mesaj video pe Facebook în care le mulțumește tuturor celor care au ieșit vineri și sâmbătă la proteste.

„Este cu neputință ca toată energia (pașnică, dar nu mai puțin intensă), toată stăruința aceasta plină de încredere și speranță să nu iște ceva bun, să nu ducă la o schimbare. Am revenit acasă cu acest gând și țineam să vi-l împărtășesc aici”, scrie Mihai Șora, participant activ la multe din protestele impotriva guvernelor social-democrate de la Bucuresti, împotriva corupției și modificarii legilor justiției.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG