Oleg Vasneţov, noul ambasador al Federației Ruse în Moldova, își începe oficial mandatul. Primele activități la care urmează să participe

38775467_2620266181332704_4742603515031977984_n (1)

Oleg Vasnețov și-a început oficial mandatul de Ambasador Extraordinar şi Plenipotențiar al Federaţiei Ruse în Moldova, odată cu oferirea scrisorilor originale de acreditare președintelui Igor Dodon.

În cadrul ceremoniei, Igor Dodon a menționat că, pentru perioada imediat următoare, se aşteaptă o agendă de lucru bilaterală consistentă care include: vizita în Moldova a unei delegaţii oficiale a Rusiei, condusă de vice-preşedintele Dumei de Stat pentru a participa la Congresul Mondial al Familiei, din 14-16 septembrie; Forumul Economic de la Chişinău, preconizat pentru 20-22 septembrie; vizita Patriarhului Kiril în Moldova; vizita sa oficială în Federaţia Rusă, planificată pentru luna octombrie și alte evenimente.

Totodată, șeful statului și-a exprimat convingerea că toate aceste acţiuni vor contribui la dezvoltarea, consolidarea şi extinderea de mai departe a cooperării bilaterale şi a parteneriatului strategic dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă.

Oleg Vasnețov este doctor în științe istorice și activează în domeniul diplomatic de mai bine de 40 de ani. Vasnețov are o mare experiență de muncă în aparatul central al ministerului de resort și în cadrul reprezentanțelor străinătate.

Cunoaște limbile franceză, engleză și bulgară. Are rangul diplomatic de ambasador extraordinar și plenipotențiar clasa II, care i-a fost acordat acum 15 ani.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente