/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Top-ul celor mai dorite paşapoarte din lume

missing
11 august 2018, ora 15:35

În pole position este Suedia, urmată de mai multe ţări din Uniunea Europeană. Un paşaport suedez îţi oferă posibilitatea de a intra liber în 176 de ţări şi teritorii, la acest capitol fiind întrecut doar de paşaportul german, care permite accesul liber în 177 de ţări şi teritorii.

Mai mult decât atât, „migranţii suedezi se pot muta şi să locuiască în altă ţară unde sunt taxe mai mici fără prea mari bătăi de cap”, spune Andrew Henderson, călător, antreprenor şi blogger, care a fondat firma Nomad.

Din primele 43 de locuri în clasamentul celor mai avantajoase cetăţenii, 33 sunt deţinute de paşapoartele europene. Pe primele locuri se situează Suedia, Belgia, Italia, Irlanda, Finlanda, Germania, Danemarca, Elveţia şi Luxemburg. Principalul factor pentru dominaţia europeană din acest top este lipsa unui impozit pe veniturile cetăţenilor, indiferent de zona în care locuiesc. Prin comparaţia, SUA impune plata impozitelor cetăţenilor săi, indiferent că aceştia locuiesc în ţară sau nu.

România se află pe locul 42 în topul ţărilor care oferă cele mai avantajoase cetăţenii, imediat după Lituania şi înaintea statului San Marino. Îi urmează Argentina, Brazilia şi Brunei.

Cu toate acestea, cetăţenia sud-coreeană, greacă sau bulgară sunt considerate mai avantajoase decât cea română. Bulgaria se află pe locul 38 în acest top, la egalitate cu Cipru ca şi punctaj.

La coada clasamentului se află ţări precum Iran, Yemen, Siria, Irak sau Afganistan.

Cetăţenia americană este pe locul 35, la egalitate cu cea slovacă, ambele oferind drept de liberă trecere în 174 de ţări. SUA a înregistrat un punctaj mai slab din cauza taxelor pe care le impune cetăţenilor săi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram