(foto, video) Violențe la mitingul diasporei din România. 452 de persoane au fost rănite, dintre care 70 spitalizate

2

Peste 100.000 de protestatari au blocat vineri centrul Bucureștiului. Toate străzile din jurul Guvernului au fost baricadate de forţe de ordine. Primele incidente au început în jurul orei 16.00 şi, de atunci, sute de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Instigatorii au incendiat diverse zone, au aruncat cu borduri şi cu sticle spre jandarmi. La rândul lor, aceştia au răspuns cu forţă. Zeci de protestatari nevinovaţi au ajuns la spital.

Bilanțul răniților în urma protestului de aseară de la București a ajuns la 452, dintre care 70 au fost spitalizați. Pe rețelele de socializare și în presă continuă să apară imagini cu puternic impact emoțional din timpul violențelor de aseară. Acestea au surprins inclusiv momente în care jandarmii români lovesc în protestatari deși aceștia stăteu cu mâinile în sus și nu erau violenți.

Autoritățile române sunt așteptate să ofere explicații pentru violențele fără margini de la mitingul diasporei. Au rămas multe întrebări fără răspuns după incidentele de vineri noaptea, când au fost bătuți atât protestatari, cât și jandarmi. Iată câteva dintre acestea:

# De ce nu au fost extrași provocatorii din mulțime?
#De ce au intervenit brutal jandarmii?
# De ce au folosit, în exces, gazele lacrimogene?
# S-a tras în protestatari cu gloanțe de cauciuc, așa cum au susținut unii dintre ei, pe rețelele de socializare?
# De ce nu s-au întors jandarmii să își apere colegii bătuți de „ultrași”?1 2

Photo Credit: agerpres

3

Momentele tensionate au apărut cu puțin timp după ora 16:00, când câțiva manifestanți au încercat să intre în curtea Guvernului, iar jandarmii au folosit pentru prima oară gazele lacrimogene. Au urmat episoade sporadice de îmbrânceli, iar forțele de ordine au continuat să împrăștie gaze lacrimogene înspre oamenii aflați în Piața Victoriei, informează digi24.ro

Mai multe despre protestul de ieri găsiți aici. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente