Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   FOTO/ Românii protestează la București…

FOTO Românii protestează la București împotriva Guvernului. Jandarmii au folosit gaze lacrimogene

Foto: Digi24.ro

Mii de români din străinătate s-au mobilizat pentru a participa la mitingul de astăzi, 10 august, din Piaţa Victoriei din București. Ei cer demisia Executivului, nemulţumiţi de modul de guvernare al social-democraţilor şi de deciziile luate de aceştia privind legile justiţiei şi Codurile penale, de demiterea procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, de gafele premierului Viorica Dăncilă şi de faptul că liderul PSD Liviu Dragnea se află la conducerea Camerei Deputaţilor în pofida faptului că a fost condamnat la închisoare, transmite Digi24.ro.

Manifestaţia anti-guvernamentală a fost anunţată pe Facebook de mai bine de o lună, fiind create mai multe pagini de eveniment pe care au fost postate fotografii cu cei care au plecat deja spre București, cu tricouri cu mesaje precum „Nu mai vrem penali” şi „Diaspora vine acasă”, cu afişe, pancarte, steaguri şi chiar stickere lipite pe maşini şi motociclete cu logo-ul mitingului.

Protestatarii au adus cu ei mai multe steaguri ale României, dar și steagul UE, mesaj pentru aleși că își doresc ca parcursul european al țării să rămână neschimbat. Oamenii au pancarte cu mesaje precum „PSD, ciuma roşie”, „Din Timiş, alături de diasporă”, „Jos corupţia”, „Fără penali în funcţii publice” etc.

Au fost îmbrânceli între oameni, care ar fi încercat să intre în curtea Guvernului, și jandarmi. Forțele de ordine au folosit gazele lacrimogene, iar un bărbat a fost scos din mulțime cu targa, după ce i s-a făcut rău din cauza gazelor lacrimogene.

Oamenii au cerut forțelor de ordine să renunțe la gazele lacrimogenze și au scanat „Jandermeria apără hoția”. Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, a declarat la Digi24 că oamenii au forțat gardurile de protecție și că jandarmii au format un nou dispozitiv „la limita trotuarului din fața Guvernului”.

Foto: Digi24.ro
Foto: Digi24.ro
Foto: Digi24.ro
Foto: Mediafax.ro
Foto: Mediafax.ro
Foto: Mediafax.ro