03:15:40 19.04.2024
Stiri

VIDEO // Veaceslav Platon se LĂUDA că ar fi dorit RUINAREA R. Moldova, dar ar fi fost blocat: „Băncile urmau să fie închise, bancomatele – blocate…”. Ce DEZVĂLUIRI a mai făcut

Anticorupție 10.08.2018 17:12 Vizualizări5122 Autor: Ziarul National


Veaceslav Platon, supranumit raiderul nr. 1 în CSI, ar recunoaște, potrivit unei înregistrări audio, că dorea să ducă la faliment R. Moldova și să devieze cursul european prin furtul miliardului din sistemul bancar, dar a fost blocat de intervenția autorităților de la Chișinău.

Potrivit unei investigații realizată de Proiectul Zeppelin, prin furtul miliardului Platon urmărea o lovitură de stat inteligentă, cu scopul de a schimba puterea în R. Moldova și de a aduce la guvernare forțe antieuropene. Totuși, planurile sale au fost dejucate de Guvern prin oamenii legii.

Înregistrarea audio, conform sursei citate, a fost expediată de un avocat al lui Veaceslav Platon și de fapt „reprezintă în esenţă un autodenunţ”. Cei de la Zeppelin spun că înregistrarea este autentică, fără interferenţe de montaj, iar vocea aparţine lui Platon.

Astfel, Veaceslav Platon ar recunoaște în această înregistrare „că a atacat sistemul bancar din R. Moldova” și a declarat că putea să facă în așa mod ca bancomatele să nu mai poată fi accesate, ca băncile să se oprească din activitate, ca cetățenii să nu mai poată primi bani de peste hotare. Totuși, acesta spune că acest plan nu s-a realizat doar din cauza intermediarilor incompetenți.

În înregistrare Platon i-ar spune avocatului său despre faptele săvârșite, dar și despre consecințele acestora pentru R. Moldova. Acesta se pare că este conştient de scopul urmărit prin atacurile sistemului financiar-bancar moldovenesc, în calitate de element al „Laundromatului Rusesc”. Prin închiderea băncilor acesta și-ar fi dorit paralizarea bugetară, socio-economică şi politică a întregii republicii. Achitarea pensiilor şi a altor plăţi sociale, dar şi achitarea salariilor bugetarilor urmau să fie blocate, mai arată sursa citată.

Și conturile întreprinderilor private urmau să nu mai fie deservite de băncile moldoveneşti, astfel fiind stopată orice operaţiune economică, de achitare a salariilor angajaţilor din sectorul privat. Urma să fie paralizată şi orice tranzacţie economică externă, respectiv importurile de mărfuri de larg consum. În consecinţă - devalorizare de câteva ori a valutei naţionale în doar câteva săptămâni, inflaţie simetrică de sute de procente şi dispariţia produselor alimentare de primă necesitate de pe rafturile magazinelor, mai spun cei de la Zeppelin.

Continuarea AICI.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md