Linkuri accesibilitate

Președintele Vladimir Putin: posibilele noi sancțiuni americane sunt „absolut ilegale”


Vladimir Putin la ședința Consiliului de Securitate
Vladimir Putin la ședința Consiliului de Securitate

Președintele Vladimir Putin și Consiliul de Securitate au calificat drept „absolut ilegale” noile sancțiuni pe care Statele Unite intenționează să le impună împotriva Rusiei. Purtătorul de cuvânt la Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că problema sancțiunilor a fost discutată de președinte în cadrul unei ședințe a Consiliului de Securitate.

Tot vineri, premierul rus Dmitri Medvedev calificase noile sancțiuni drept „o declarație de război economic”.

Declarația lui Medvedev a venit după ce Statele Unite au anunțat un nou set de sancțiuni legate de cazul Skripal din Marea Britanie, iar legislatorii americani au propus noi măsuri, inclusiv restricții de funcționare pentru băncile rusești de stat și limitarea dreptului lor de a folosi în tranzacții dolarul american. Acestea au fost înaintate în Congres, pe 2 august, de un grup bipartit de senatori, între care republicanul Lindsay Graham.

Graham a declarat atunci că scopul noilor sancțiuni „draconice” este de a forța Rusia să nu se mai amestece în alegerile americane, să pună capăt atacurilor cibernetice, să-și „retragă trupele din Ucraina” și să „nu mai creeze haos în Siria”.

Congresul este acum în vacanță, dar potrivit agenției Reuters, care citează surse din Congres, este puțin probabil ca propunerea să treacă în forma actuală.

XS
SM
MD
LG