La o săptămână de la lansare, aproape 3000 de persoane examinate gratuit în cadrul campaniei „Un doctor pentru tine”

2949 de persoane au fost consultate și examinate gratuit pe parcursul primei săptămâni de desfășurare a campaniei „Un doctor pentru tine”.

În perioada 2-9 august, echipele mixte de specialiști, formate din medici endocrinologi, oftalmologi, neurologi și cardiologi au mers în 12 raioane, unde au examinat 1067 de persoane. Totodată, 127 de copii din raionul Hâncești au fost consultați gratuit de stomatologi, iar la 53 leau fost acordate servicii de profilaxie și sanare.

În aceeași perioadă, 1755 de persoane au făcut screening pulmonar. Două autospeciale dotate cu instalații radiologice sau deplasat la Criuleni și Fălești pentru identificarea cazurilor de tuberculoză sau cancer la plămâni.

Campania „Un doctor pentru tine” a fost lansată  la inițiativa premierului Pavel Filip, la 2 august. Medicii vor continua să examineze gratuit locuitorii satelor conform graficului stabilit. Săptămâna viitoare echipele de medici vor merge la Cahul și Cantemir.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.