Fără insecte parazite la Chișinău. În blocurile locative din Capitală au început lucrările de dezinsecție

62803
Foto: ipn

Lucrările de dezinsecție în subsolurile blocurilor locative din fondul municipal din Chişinău au fost reluate, după întrerupere de o lună. Direcția locativ-comunală și amenajare dă asigurări că specialiștii vor ajunge cu dezinsecția în toate blocurile din gestiune, iar lucrările vor fi încheiate până la sfârșitul lunii august – începutul lunii septembrie.

Solicitat de IPN, șeful Secției amenajare și salubrizare, Vasile Efros, a declarat că timp de o lună lucrări de dezinfecție nu au putut fi efectuate întrucât Centrul de sănătate publică Chişinău, care executa aceste lucrări, se află în proces de reorganizare. În aceste condiții, Direcția a anunțat concurs și a încheiat contrat cu un agent economic privat care va presta aceste servicii. Valoarea contractului este de aproximativ un milion de lei.

Vasile Efros a menționat că în perioada în care nu au fost efectuate lucrări de dezinfecție au parvenit numeroase plângeri de la locatari, care au spus că subsoluri sunt purici şi țânțari. Când se vor încheia lucrările planificate, se va mai interveni suplimentar acolo unde vor exista solicitări.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente