/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete, flăcări în Rusia și atac la Harkov! SUA încep să trimită noul ajutor Kievului

/DOC/ Ce a decis Mitropolia după ce preotul Maxim Melinti s-a pocăit a doua oară în public

missing
10 august 2018, ora 10:47

Decizia vine după ce la 1 august, Părintele Melinti s-a pocăit a doua oară în public cerându-și scuze de la colegi și refuzând orice colaborare cu asociația Genderdoc-M și diploma oferită de aceasta. „Cu adâncă smerenie și plecăciune îmi cer iertare de la Mitropolit, Episcopi, preoți și toți necredincioșii creștini pentru tulburarea pe care am produs. Rog înalt Preasfinția Voastră să-mi restabiliți dreptul de a sluji în continuare și a desfășura activități de ordin liturgic, social și misionar. Promit că în viitor voi fi atent la replici și acțiunile pe care le fac”, a declarat Melinti la 1 august.

Amintim că, la 21 iunie, Mitropolia Moldovei i-a interzis parohului Bisericii „Acoperământul Maicii Domnului” din Ghidighici, Maxim Melinti, să oficieze slujbe până când nu se va pocăi public și „pe deplin”. Motivul este că preotul ar fi susținut comunitatea LGBT din Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram