05:20:42 25.04.2024
Stiri

Cum îți poți curăța CUPTORUL fără chimicale. TRUCURI extrem de simple și ieftine

Știri 10.08.2018 09:54 Vizualizări2334 Autor: Ziarul National
Cum îți poți curăța CUPTORUL fără chimicale. TRUCURI extrem de simple și ieftine Sursa: adevarul.ro


Curățarea cuptorului reprezintă coșmarul oricărei gospodine. Îndepărtarea grăsimii și a arsurii de pe pereții cuptorului nu este deloc o misiune ușoară, motiv pentru care majoritatea optează pentru soluții pe bază de substanțe chimice toxice pentru plămâni și neprietenoase cu pielea.

Mulți agenți de curățare convenționali pentru cuptoare par să dizolve în mod miraculos, în doar câteva minute, chiar și cele mai dificile pete de grăsime și arsuri; acest lucru se datorează, în principal, ingredientelor cu efect coroziv.

Specialiștii Agenției pentru Protecția Mediului din SUA au concluzionat că produsele de curățat pentru cuptoare conțin de obicei fie hidroxid de sodiu, fie hidroxid de potasiu, substanțe pe cât de eficiente în această treabă casnică, pe atât de periculoase. Mai exact, ele pot provoca arsuri grave ale pielii și lezarea ochilor, fiind fatale dacă sunt înghițite.

În aceste condiții, este importat de știut că puteți avea un cuptor strălucitor și fără a intra în contact cu substanțele chimice din soluțiile convenționale.

Iată câteva sfaturi care vă vor ușura munca:

Primul pas pentru a avea un cuptor curat este să preveniți acumularea murdăriei. Așezați vasele peste tăvi de copt, pentru ca sosul ori grăsimea să nu se scurgă în cuptor sau puneți folie de aluminiu pe fundul aparatului de gătit. Ștergeți orice urmă de grăsime imediat ce s-a produs, altfel riscați să se întărească și să devină mult mai dificil de curățat.

Preparați un detergent natural pentru curățarea cuptorului, folosind bicarbonat de sodiu, zeamă de lămâie și oțet. Sunt ingrediente ieftine, la îndemână și prietenoase cu mediul și cu pielea dumneavoastră.

Pentru a dizolva grăsimile puteți apela la un produs pe bază de ulei de cocos. Mirosul neplăcut poate fi combătut cu succes cu ajutorul lămâilor: stoarceți două lămâi într-un vas termorezistent cu apă, adăugați jumătățile de citrice, apoi introduceți vasul în cuptorul încins, timp de 30 de minute. Nu numai că aparatul de gătit va mirosi a proaspăt, dar uleiul volatil de citrice va înmuia murdăria din cavitatea cuptorului, făcând-o mai ușor de îndepărtat.

În cazul zonelor cu mâncare arsă, se recomandă o pastă groasă din bicarbonat și apă, pe care o aplicați pe pereții cuptorului. Lăsați să acționeze peste noapte, iar în ziua următoare curățați cu o spatulă ori cu un burete aspru. Dacă tot rămân pete, presărați încă puțin bicarbonat de sodiu și apoi pulverizați cu oțet. Așteptați circa 30 de minute, apoi curățați.

Curățați geamul din sticlă al cuptorului cu ajutorul unei paste din bicarbonat și suc de lămâie. Presărați aceste ingrediente iar după o jumătate de oră curățați. Sticla își va recăpăta strălucirea.

Sursa: adevarul.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md