Moscova: Doi muncitori l-au răpit pe un bărbat din R.Moldova care lucra ca maistru pe un șantier de construcții

Doi muncitori de la o firmă de construcții din Moscova l-au răpit pe un bărbat, originar din Republica Moldova, care lucra ca maistru la aceeași firmă. Cei doi au recurs la acest gest pe motiv că firma nu le-ar fi plătit 116 mii de ruble pentru munca efectuată, scrie 360tv.ru.

Bărbații au fost reținuți, după ce moldoveanul a reușit să alerteze Poliția.

Potrivit sursei citate, la 7 august, oamenii legii au fost sesizați de un bărbat de 35 de ani, originar din Republica Moldova, care a anunțat că a fost răpit de doi muncitori ai firmei unde era angajat.

El a declarat că lucrează în calitate de maistru într-o firmă de construcții din Moscova. În lunile iulie-august, sub conducerea sa, doi muncitori au realizat lucrări de reparație la un obiectiv. Pentru munca lor, ei au fost remunerați cu 60 mii de ruble.

Cei doi au considerat însă că firma nu le-a achitat încă 115 mii de ruble. Maistrul le-a explicat că nu el este persoana autorizată pentru plata muncii și că astfel de probleme sunt gestionate de conducerea firmei. Atunci cei doi au decis să-l răpească și să-l oblige să le achite restanța la salarii.

Atacatorii au ales un moment când bărbatul se afla în automobil său , l-au forțat să se așeze pe bancheta din spate, iar apoi s-au deplasat într-o direcție necunoscută.

Bărbatul din Republica Moldova a reușit pe neobservate să sesizeze Poliția. Oamenii legii l-au depistat rapid pe acesta și au reușit să-i rețină și pe atacatori.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.