Un tânăr din Soroca riscă detenție pe viață pentru omorul a unei femei de 42 de ani și fiicei ei de doar 15. În 2012 ar mai fi omorât o fată de 15 ani

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un tânăr de 22 de ani, locuitor al raionul Soroca, este suspectat de dublu omor. Crima ar fi fost săvârșită la 2 iulie curent, iar la 7 august făptașul a fost reținut de către angajații Inspectoratului Național de Investigații în comun cu ofițerii de investigații ai Inspectoratul de Poliție Soroca, sub conducerea Procuraturii din Soroca.

Poliția din Soroca a fost alertată în seara zilei de 1 august, precum că, în fâșia forestieră de la marginea traseului Soroca-Florești, între satele Pîrlița și Dumbrăveni, a fost depistat un cadavru necunoscut cu semne de putrefacție și parțial carbonizat. Veniți la fața locului și ca urmare a cercetărilor, polițiștii au identificat cadavrul, o femeie de 42 de ani, locuitoare a raionului Soroca.

În cadrul unei cercetări repetate la 4 august, în același loc, la o distanță de circa un kilometru, a fost depistat un alt cadavru cu semne de putrefacție, la fel, parțial carbonizat. Acesta a fost identificat ca fiind fiica femeii, de 15 ani, ambele date dispărute la 2 iulie curent.

În urma investigațiilor și a acțiunilor ample întreprinse de polițiști și procurori, la 7 august, polițiștii au reținut presupusul suspect. Audiat de poliție, acesta și-a recunoscut vina.

Suspectul a povestit cu lux de amănunte scenariul crimei. Potrivit lui, în ziua cu pricina, victimele l-au oprit în timp ce se afla la volanul unei mașini, solicitându-i să le ducă la Soroca, iar el s-a oferit să le ajute. Pe drum, între șofer și victime s-a iscat un conflict, la care victimele au sărit din mașină și au fugit.

Suspectul a oprit mașina și s-a luat după ele. A găsit-o pe femeie în pădure, i-a aplicat mai multe lovituri, până a lăsat-o fără cunoștință. Ulterior, acesta a găsit-o și pe minoră cu care a procedat la fel. Înainte de aceasta, potrivit lui, a întreținut relații sexuale cu minora. Pentru a ascunde probele infracțiunii, suspectul le-a dat foc.

De asemenea, în cadrul audierilor, suspectul a recunoscut că a mai comis o crimă în luna iunie a anului 2012, când ar fi omorât o fată care pe atunci avea 15 ani, după care a aruncat cadavrul într-un iaz.

Tânărul este reținut pe 72 de ore și riscă detenție pe viață.

La moment polițiștii și procurorii întreprind acțiuni de investigație pentru a stabili toate circumstanțele cazului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...