/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Detalii noi privind focarul de rujeolă de la Ungheni. Tabăra unde s-au infectat copii, improvizată

missing
09 august 2018, ora 19:37

Toţi copiii suspecţi şi contacţii au fost supuşi măsurilor restrictive, examinaţi medical de specialişti şi se află sub supraveghere medicală continuă în secţiile de boli infecţioase a spitalelor raionale.

Reprezentanții Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, asistenţei medicală primară, forţelor de ordine publică şi direcţiei de educaţie au constatat că, locaţia dată, constituie niște construcţii improvizate, voluntar amplasate, în detrimentul tuturor cerinţelor minime existente a condiţiilor privind asigurarea securităţii, sănătăţii copiilor şi maturilor.

În contextul celor relatate, Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale întreprinde toate măsurile privind lichidarea focarului existent, de prevenire a răspîndirii epidemiei şi de acordare a asistenţei medicale specializate.

Ministerul va sesiza organele de drept în vederea documentării cazului de activitate ilicită a taberei, pornind de la impactul şi prejudiciul acestui eveniment de sănătate publică asupra sănătăţii cetăţenilor.

În acest context, Ministerul Sănătății atenționează că acest caz este o dovadă în plus a faptului că rujeola rămâne în continuare o infecție cu grad înalt de contagiozitate și unica măsură sigură de protecție și de prevenire a acesteia este vaccinarea conform Calendarului național de imunizare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram