Dublu omor la Soroca: Mamă și fiică arse de vii. Atacatorul și-a recunoscut vina și într-o altă crimă din 2012

Dublu omor la Soroca. O femeie de 42 ani și fiica acesteia de 15 ani au fost găsite moarte într-o fâșie forestieră din satul Dumbrăveni, raionul Soroca, Cele două au fost bătute până la stare de  inconștiență, după care li s-au dat foc. Făptașul, un tânăr de 22 de ani din raionul Soroca, a fost reținut  de oamenii legii.

În cadrul audierilor, suspectul și-a recunoscut vinovăția. Mai mult, el a recunoscut şi o altă crimă săvârşită în 2012.

„Pe data de 1 august, în fâșie forestieră de la Dumbrăveni, a fost găsit un cadavru carbonizat, iar în jurul acestuia erau haine arse. Ulterior, pe 4 august, când s-a făcut o cercetare suplimentară, la o distanță de 1.000 de metri de primul cadavru, a mai fost depistat alt cadavru, la fel, carbonizat. În urma măsurilor de investigație, s-a aflat că este vorba despre mama și fiica, originare din raionul Soroca, din anul 1976 și respectiv 2003”, a declarat la o conferință de presă Igor Zglavuță, şef de direcție din cadrul Inspectoratului Național de Investigații (INI).

Pe data de 7 august a fost identificat un bănuit, care ulterior a fost reținut. E vorba de un tânăr de 22 de ani, care în urma discuţiilor şi-a recunoscut vina în comiterea acestor crime.

Igor Zglavuță a menționat că cele două victime au dispărut pe 2 iulie. „Ele se ocupau cu cerșitul prin satele din preajmă, victimele sunt de etnie romă. Soțul s-a adresat la poliție, anunțând despre dispariția lor”, a adăugat Igor Zglavuță.

Audiat de poliție, suspectul a declarat cu lux de amănunte scenariul crimei.

În ziua cu pricina, victimele au oprit o mașină de ocazie pentru a ajunge la Soroca. Suspectul, aflându-se la volanul unei mașini, s-a oferit să le ajute. Pe drum, între suspect și victime s-a iscat un conflict, la care victimele au sărit din mașină și au fugit.

Suspectul a oprit mașina și s-a luat după ele. A găsit-o pe femeie în pădure, i-a aplicat mai multe lovituri, până a lăsat-o fără cunoștință. Apoi a găsit-o și pe minoră cu care a procedat la fel. Ulterior, pentru a ascunde probele infracțiunii, suspectul le-a dat foc.

„Ce este mai grav: victimele au fost omorâte una după alta. Când li s-au dat foc ambele erau în viață. Adică erau inconștiente, dar erau în viață. Bănuitul a declarat că, înainte de a da foc minorei, a întreținut relații sexuale cu ea”, a spus Zglavuță.

În cadrul audierilor, suspectul a recunoscut că a mai comis o crimă în luna iunie a anului 2012. El ar fi omorât o fată care pe atunci avea 15 ani, după care a aruncat cadavrul într-un iaz. Individul a declarat că se afla alături de fată când aceasta ar fi căzut de pe bicicletă şi s-ar fi rănit grav. Speriat, suspectul i-ar fi aruncat corpul într-un iaz din preajma localităţii Dumbrăveni.

Suspectul este reținut pe 72 de ore și riscă detenție pe viață.

La moment polițiștii și procurorii întreprind acțiuni de investigație pentru a stabili toate  circumstanțele.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.