/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Politolog: „Mișcarea Președintelui demonstrează că acesta și anturajul său au interese personale legate de beneficiile oferite de noile facilități de legalizare a capitalului dubios”

missing
09 august 2018, ora 17:49

Potrivit lui, președintele ar fi putut cel puțin să se prefacă că se opune acestui packet de legi și respectiv să câștige, deși greu, ceva încredere. Oricum, guvernarea ar fi putut institui „interimatul” și speakerul Candu ar fi preluat atribuțiile Președintelui țării și ar fi promulgat legislația controversată.

„Mișcarea Președintelui demonstrează că acesta și anturajul său au interese personale legate de beneficiile oferite de noile facilități de legalizare a capitalului dubios. Nu aș exclude nici facilitarea acestui proces de către Președinte pentru a arăta că el la fel a contribuit, mai ales dacă cetățeniile moldovenești vor fi achiziționate de către diverși cetățeni ruși, pe care Președintele îi vizitează cu regularitate. Indiferent de critică aspră și demonizarea tuturor forțelor pro-europene, Igor Dodon nu ascunde deloc că este interesat personal în schemele aranjate de către PDM și respectiv Vladimir Plahotniuc. În asemenea situații, Președintele nici nu mai încearcă să simuleze careva opoziție”, scrie Cenușă.

Precizăm că șeful statului a anunțat astăzi că va promulga pachetul de legi privind reforma fiscală, menționând că a examinat minuțios legea și criticile experților naționali și internaționali.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram